Karijerni centar za mlade – mladi uče kako do posla

Autor: Lj. Pavlović

U okviru „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2“ (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujednjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji u Udruženju Roma intelektualaca iz Prekodolca, kod Vladičinog Hana, u toku je realizacija projekta „Karijerni centar za mlade“.

Jedna od projektnih aktivnosti je organizovanje radionica karijernog vođenja u devet modula na kojima se radi sa 30 mladih srednjoškolskog uzrasta. Teme radionica su različite: Moderan pojam karijere, Razvoj individualnog karijernog plana, Radna biografija, Mapiranjen znanja i veština za radnu biografiju, Intervu za posao, Proces traženja posla, Online apliciranje za posao, Moderni trendovi u traženju posla, Tržište rada u Srbiji 2024. godine,“ kaže Januš Kurtić ispred udruženja.

Radionica – Proces traženja posla

On dodaje da je protekle nedelje završena šesta po redu radionica, Proces traženja posla. Mladi učesnici su naučili da izrade svoj CV i motivaciono pismo. Radilo se i praktično pa je u saradnji sa lokalnim preduzećem „DN kompany“ obavljen intervju za posao u realnom formatu i vremenu.

Intervu u sklopu traženja posla

„Jako mi je drago što sam učestvovala u radu ove radionice. Deca su odlična, vrlo su ozbiljno pristupila temi i imali smo uspešne intervjue za posao;“ rekla je Miroslava Radivojević, menadžerka za ljudske resurse „DN company“.

U sklopu projekta „Karijerni centar za mlade“ Udruženja Roma intelektualaca veći broj predviđenih radionica je već realizovan. Do kraja će mladi proći još kroz tri koje bi trebalo da im omoguće uvid u ceo proces kroz koji neko mora da prođe u današnje vreme u potrazi sa radno mesto.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.