Za Nikolu naredni dani znače ozdravljenje ili ne, pomozimo mu

Autor: Lj. Pavlović

U Predejanu kod Lesdkovca i susednoj opštini, Vladičin Han traje trka sa vremenom da se za Nikolu Milenkovića (26) prikupi novac za lečenje, za šta je ostalo još nekoliko dana. Do sada ni polovina potrebnih preko sedam miliona dinara nije prikupljeno. Prethodnih dana na ulici su Nikolini drugari, Hančani, prikupljali novac. Takođe, i u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u tom mestu, gde je održan humanitarni turnir. Danas i u Predejanu, u leskovačkoj opštini, gde Nikola živi.

Na turniru u malom fudbalu prijavilo se 11 ekipa, koje su za učešće plaćale po 1.500 dinara. Kako nam je rekao Dejan Tasić, iz Predejana prikupljeno je više od 80.000 dinara, jer su i građani podržali akciju.

„Odziv učesnika je bio je dobar, ali i podrška humanih ljudi nije izostala. Humanitarrni turnir je organizovan zahvaljujući našem parohu, Vladimiru Petkoviću,“ rekao nam je Dejan.

Predejančani se zahvlajuju i direktorki OŠ „Aca Sinadinović“ u Predejanu na podršci, gde je turnir organizovan.

Nikola Milenković ima samo 26 godina i do sada je imao čak pet operacija kičme. Novac mu je neophodan za dalje lečenje kako bi, nakon teškog detinjstva, koje mu je uzrokovalo zdravstvene probleme, mogao da spreči najgore i ostane invalid. Mladić je živeći sa mjakom, od najranijeg detinjstva radio najteže poslove, u šumi, i prilikom toga teško oštetio kičmu.

„Nikola se posle srednje škole se zaposlio, radio neko vreme. Krajem 2018. godine morao je napustiti posao jer se razboleo. Pojavio se neizdrživ bol u kičmi. Na lekarskom pregledu u KC Niš na neurologiji dijagnostikovana mu je Discus hernia i povreda pršljenova L4 i L5. Ubrzo nakon toga je operisan na jednoj privatnoj klinici, ali bez značajnog poboljšanja,“ piše na stranici HO „Budimo humnai“.

Mladić je život nastavio sa bolom. Lečenje je nastavio u Beogradu na KC Srbija. Uz pomoć porodice i prijatelja uspeo je prikupiti sredstva za još jednu operaciju. Nakon druge operacije nastavio je rehabilitaciju u banji. Stanje kičme je bilo bolje, ali je bol i dalje konstantan. Na kontrolnom pregledu na VMA u Beogradu, uzet mu je bris rane, gde su nalazi pokazali izolovanu Stafilokok bakteriju. Lečenje je nastavljeno u istoj ustanovi uz primenu antibiotske terapije. Po izlasku iz bolnice, godinu dana posle, uzimao je terapiju jer je bakterija bila čitavo vreme prisutna.

„Nikola je i dalje imao bolove (trnjenje ruku, bol u vratu, krstima, u obe noge). Na pregledu početkom ove godine, detaljnom dijagnostikom, lekari su Nikoli saopštili da je potrebno uraditi i treću operaciju, , ugradnja implanta između pršljenova da bi se dobila potrebna visina međupršljenskog prostora. Nikoli su sredstva potrebna za operaciju, rehabilitaciju, kontrolne preglede, lekove, medikamente kao i za putne troškove, a za sve to mu je potrebna naša pomoć,“ piše u apelu „Budimo humani“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.