„Adria auto dami“ 250.000 za prvo mesto na turniru u malom fudbalu

Autor: Lj. Pavlović

U Vladičinom Hanu sinoć je na sportskom centru završen letnji turnir u malom fudbalu, „Leto 2023“. Ovogodšnji pobednik među seniorima je ekipa iz Vranja, „Adria auto dama“ koja je kao prvoplasirana dobila novčanu nagradu od 250.000 dinara. Na drugom mestu je „Rasadnik Petrović“ iz Surdulice, sa 80.000 dinara, dok je za treće mesto ekipa „Vlada invest skuteri“ iz Leskovca osvojila treće i utešnih 30.000 dinara. U seniorskoj konkrenciji „titulu“ fer-plej ekipe poneli su Hančani iz „Morave,“ osvojivši 15.000 dinara, . Najbolji golman je Dušan Stojković, ispred „Rasadnika Petrović“, a za najboljeg igrača turnira je proglašen Nikola Dodić iz drugoplasirnaog tima, kojima je pripalo po 10.000 dinara.

Na letnjem turniru u malom fudbalu u Vladičinom Hanu pobednik je i ove godine među pionirima „Radnik“ iz Surdulice, čiji je igrač, Mateja Ivanović proglašen za najboljeg u toj konkurenciji. Drugo mesto je pripalo „DN kompani“ iz Prekodolca kod Vladičinog Hana, dok je treće zauzela „Vrla komerc“, iz Hana. Njabolji golman je Bogdan Nešič, a fer plej ekipa „Južna pruga“ iz hanskog sela, Stubla. Pioniri su, na žalost, nagrađeni samo peharima i medaljama. Pobednicima je nagrade uručio Miodrag Pešić, predsednik organizacionog odbora.

Na ovogodišnjem noćnom turniru u malom fudbalu u Vladičinom hanu je učestvovalo 16 seniorskih ekipa i šest pionirskih. Zanimljivo je da su dve prvoplasirane ekipe, ekipe koje se, takoreći, profesionalno bave malim fudbalom i učestvuju na skoro svim turnirima na jugu Srbije. Leskovčani su lane bili favoriti, ali su takmičenje završili na drugom mestu, nakon neočekivane pobede domaće ekipe. Od kada se noćni turnir komercijalizovao, to je bila jedna od retkih pobeda Hančana. Po mišljenju mnogih organizatori i pokrovitelj bi za narednu godinu mogli da preispitaju odluku o načinu nagrađivanja i tako visokim nagradama za seniore koje, po pravilu, odnose timovi iz drugih mesta, dok pioniri dobijaju samo simbolične nagrade u vidu pehara i medalja.

Organizator turnira i ove godine bio je USC „Kunjak“, uz pokroviteljstvo Opštiner Vladičin Han.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.