Ako zaboravimo slavnu prošlost, onda nam nema budućnosti – poručio Jovanovic na tribini „NADA za Srbiju“

Autor: Lj. Pavlović

Sposobnosti, a ne partijske podobnosti, jednakosti i prava, a ne samovolja jednog čoveka, ekonomski patriotizam a ne korupcija, Srbija koja se ne odriče sebe u kojoj je porodica temelj države je program „Nade za Srbiju“, čulo se večeras na tribini te kolacije u Vladičinom Hanu.

“ Sa ovog mesta vas pozivam, vas mlade ljude, da ostanete u našoj zemlji, i da svi ponesemo deo odgovornosti za budućnost. Prva etapa u tome je je 17. decembar. Do tada dajte sve od sebe da broj pet promovišete, ne nas kao ljude, već našu politiku. Počinjemo 17. decembra, ne stajemo 17. decembra, nećeu stati ja, a ne smete ni vi, ni vaša deca. Dok dođemo do velike Srbije, mislim na kulturu, uređenje, mislim na isijavnaje, proći će par decenija, ali treba prokrčiti put. Srpska kolacija Nada nema predizborni sporazum ni sa kim, samo sa narodom,“ izjavio je Miloš Jovanović ispred Koalicije „NADA za Srbiju“, na tribini u Vladičinom Hanu, u okviru predizbortne kampanje.

Govoreći o stanju u zenlji, naglasio je da smo narod koji kopni i fizički i biološki nestaje. Izneo je podatakte da svake godine gubimo 50.000 duša samo zbog negativnog prirodnog priraštaja, a u narednih 15 godina izgubićemo svako četvrto selo. To je posebno izraženo ovde, na jugu uže Srbije kao i istoku i jugoistoku, gde su migracijee jako velike. Kako je naglasio Jovanović – ako mladima ne uspemo da obezbedimo budućnost u svom mestu, jer imamo u okolini narode koji su vitalniji, onda ovaj problem, migracija, nije samo demografski, već i geopolitčki, zbog čega je ljude pozvao na na odgovornost, na zajedništvo, poštovanje državnog interesa i javnog dobra. Govoreći o korupciji u državi naveo je da Srbija godišnje gubi između 1,5 i dva odsto BDP-a ili milijarduevra gidišnje, što je vidljivo kroz nameštene tendere i prelivanja budžetskog novca u privatne džepove.

dr Miloš Jovanović „NADA za Srbiju“ nosilac liste

„Korumpirani smo i moralno. Moram da kažem da nisu naprednjaci izmislili stranačko zapošljavanje, bilo je toga i ranije, ali su ga doveli do savršenstva. Ako niste član vladajuće stranke, ne možete da dobijete posao i to sa pravom diplomom, ali će ga dobiti neko preko stranačke knjižice,“ izjavio je Jovanović.

On je poručio da se to rešavanja promenom izbornog sistema, većinskog gde će birači glasati za svog predstavnika po imenu i prezimenu, kada stranka više neće funkcionisati isto. Kako je rekao, samo se kod nas odomaćio proporcionalni sistem glasanja – glasanje za stranku i njenog lidera, što je kancer za jednu državu. Koalicija „NADA za Srbiju“ se zalaže za decetralizaciju države, za razvoj poljoprivrede i namenske industrije, ali isto tako i podizanje nacionalne svesti – da budemo narod svestan svoje istorije jer svoju državu nismo dobilu na piklon, za razliku od nekih drugih, jer smo je dobilu na Mišaru, u Velikom ratu, 1999. godine.

„Ako zaboravimo da smo slavni narod, onda nam nema budućnosti,“ poručio je on obećavajući i reforme pravosuđa, prosvete, gde će knjige za naše đake da štampa Zavod za udžbenike, ali i osnaživanje crkve kao institucije i povratak krune jer je Srbija rasla “ samo onda kada je bila po krunom“.

Umesto Vojislava Mihailovića ispred POKS-a okupljenima se obratio Dušan Radisavljević, dosadašnji narodni poskanik iz Mačve.

„Ovo su iznuđeni izbori, sumrak jednog režima nastalog 1945. godine. Ovaj sistem je formirao Broz, Milošević je bio podupirač a Vučić ga i dalje podupire. Država počiva na pravu, etici i kulturi. Ako jedan predsednik u ruke uzme sudski predmet i u tome ne vidi ništa loše, onda je sahranjeno pravo. Zar Srbija ne liči na jednu veliku šatru sa oskurnim likovima, oteti su svi mediji, a nas u Srbiji stavili su u rijaliti,“ rekao je o podvlačeći da svaki opozicioni glas mora da bude svetinja i da moraju da prikupe 126 mandata kako bi oslobodili Srbiju.

Zoran Stojanović , kandiadat za poslanika liste dr Miloš Jovanović „NADA za Srbiju“

O stanju u Vladičinom Hanu govorio je Zoran Stojanović,takođe dosadašnji poslanik ispred Novog DSS-a i kandidat za naredni saziv, iznoseći zabrinjavajuće podatke o teškoj ekonomskoj situaciji i iseljavanju mladih. On je podsetio da kao jedan od osnivača DSS-a, nikada nije menjao političku stranku i da su u stranci uvek vodili računa o tome da ne primaju ljude koji iste menjaju samo zarad fotelje, podvlačeći da je u prošlom mandatu bio jedini u skupštinskom sazivu koji se nakon 15 godina vratio iz iste stranke. Govoreći o planovima, izjavio je da su poljoprivreda i sport od ključnog značaja za hansku opštinu, kao i ovaj deo zemlje.

„Sport i poljoprivreda su od ključnog značaja za razvoj ovog kraja, i na njih treba staviti akcenat, bez obzira što su cene proizvoda u poljoprivredi trenutno male i subvencije nezadovoljavajuće a država ne želi da izdvoji više, ali će pitanje proizvodnje hrane biti glavno pitanje u budućnosti. Veoma je dobro što jer naprednjačka vlast asfaltirala puteve u svim onim selima, ali se zakasnilo, jer su nam prilazni putevi u varoši veoma devsatirani, reakoje on.

Dodao je i da je kao poslanik iz Vladičinog Hana uspeo da izdejstvuje da Vladičin Han 2024. godinu dočeka sa odeljenjem sportske gimnazije, što će biti velika stvar jer ovde imna izuzetno talentovane dece, koja se teško probijaju. On je apelovao na saradnike da sve koje poznaju, zamole da stave tačku na „ovaj poguban period od 12 proteklih godina jer će nakon 17. decembra biti kasno“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.