Andrej Milosavljević napisao najlepši esej na temu „Volim Srbiju“

Autor: Lj. Pavlović


Andrej Milosavljević, učeniku 4. razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Stubla, kod Vladičinog Hana, ove školske godine postigao je izuzetne rezultate, pa je, kako kažu u njegovoj školi – on ponos porodice, škole, mesta u kome živi i svoje Opštine. Andrej je među desetoro dece iz sveta, nagrađenih na konkursu „Ja volim Srbiju“.

„Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić uručio je 29. marta ove godine, u Muzeju srpske diplomatije, nagrade pobednicima konkursa za dečje radove na temu „Ja volim Srbiju”. Na inicijativu Generalnog konzulata Srbije u Njujorku, u saradnji sa Sektorom za javnu i kulturnu diplomatiju, raspisan je konkurs za radove dece (eseje i pesme), na kojem je pobedilo njih desetoro –
troje iz SAD, a sedmoro iz Srbije. Jedan od pobednika na ovom takmičenju, pored dece iz beogradskih osnovnih škola i dece iz Grčke, Trsta, Čikaga, Velike Britanije i Njujorka, je i učenik četvrtog razreda OŠ,,Vuk Karadžić“ u Stublu, Andrej Milosavljević, kome je takođe uručena nagrada za najlepše napisan esej na temu ,,Volim Srbiju“,“ obavestili su iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Stubla.

Andrej Milosavljević se osim u pisanju, istakao i u pevanju. Na nedavno održanom takmičenju „Triolica“, tek oformljenom, plasirao se u disciplini vokalni solisti na republičko takmičenje sa osvojena 92 boda.
Finalno takmičenje biće održano u Beogradu do kraja maja.
Iz škole nadležni poručuju da – žele Andreju da nastavi da uči i raste na svom putu ka uspehu, jer uspeh je trijumf upornosti.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.