Banke insistiraju na e-mailu, inače nema penzije

Autor: Lj. P.

Penzioneti koji nemaju elektronsku adresu, uskoro neće moći da primaju penzije preko banaka. Već je evidentno da banke idu na to da poslovanje obavljaju elektronskim putem i da se njihovi korisnici, bez preke potrebe, ne pojavljuju na šaltetima. Da li će i krediti funkcionisati elektronskim putem, ili će ih nuditi stanovništvu telefonom, po ugledu na mnoge, ostaje da se vidi, ili će i to, možda, biti preka potreba kada će ljudima biti dozvoljeno da se pojave u banci.

Prema nezvaničnim informacijama, „Intesa“ penzije više ne isplaćuje na šaltetima. U „Komercijalnoj nlb“ banci ta usluga još uvek nije ukinuta, ali se takođe potencira podizanje niovca na bankomatu, klijenti dobijaju kartice za iste, pa je uzvesno da će i ona krenuti putem „Intese“. Najavljeno je i postavljanje bankomata preko kojih će preduzetnici uplaćivati dnevne pazare, pa pojavljivanje stranaka na šalterima, ukoliko i njih ne ukinu, će biti svedeno na minimum.

Šta preostaje ljudima koji nemaju računare ili pametne teltelefone? Ništa drugo nego Poštanska štedionica. Međutim, u celom Pčinjskom okrugu postoji samo jedna – u Vranju. Apeli mnogobrojnih penzionepenzionera iz opština Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad da se otvori još jedna, bliža njima, ostali su bez razumevanja, pa ni to što će moći da primaju penzije bez e-maila, ne olakšava im mnogo situaciju, kada krenu u Vranje da otvore računa, sa penzionerima iz još četiri opštine u okrugu.

Foto: pixabay

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.