Han dobija semafore i parking-servis

Autor: Lj. Pavlović

Vladičin Han skoro dve decenije nema semafore, pa lokalna samouprava, uporedo sa rešavanjem problema parkiranja, planira i postavljanje svetleće vertikalne signalizacije. Prema planu, biće ih, kao i nekada kod policije ,a sada i kod stare „Nektarove“ kotlarnice.

„Postavljanjem semafora, pored regulusanja saobraćaja, biće omogućeno i da budući vozači, u auto školama mogu ovde da polažu za sve kategorije vozila. U narednom periodu radiće se i kružni tok kod „Idee“ i kod uključenja za auto-put,“ rekla nam je Biljana Gvozden, pomoćnica predsednika Opštine.

U planu je i izgradnja parking-servisa, ali i ponovno obeležavanje horinzontalne i vertikalne signalizacije, nakon lanjske.

„Parking zona će ići paralelno od „Nektara“ do novog mosta, parkin na železničkoj stanici, sa poprečnim ulicama, sa prenamenom nekih za jednosmerno kretanje,“ kaže Gvozden.

Prema njenim rečima, između pruge u Južne Morave, ispod novog mosta biće urađena podzemna montažna garaža, za koju tek treba da se uradi projekat, da se predvidi na koliko će nivoa biti, koja će imati i punjače za električne automobile.

„Preko železničke pruge u planu je izgradnja pešačkog mosta, da vozači iz garaže pređu do Svetosavske ulice. Još jedna podzemna i nadzemna garaža biće urađena između stambenih zgrada, kod „Ploče,“ rekla je Gvozden.

Ideja je da se parking ne naplaćuje, ali da se pronađe neki model kažnjavanja vozača koji i dalje ne budu poštovali propise o parkiranju. Da li će to biti „oko sokolvo“ ili neki drugi model, tek treba da se odluči.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.