Crkvena slava okupila Ravnorečane

Autor:Lj. P.

Jučerašnji praznik, Velika Gospojina u crkvi Uspenja Svete Bogorodice u Ravnoj Reci okupila je meštane na hramovnoj slavi. Na poziv sveštenika, Branka Đorđevića malobrojno stanovništvo sela i Ravnorečani koji žive u Vladičinom Hanu, Vranju i drugim mestima, prisustvovali su najpre bogosluženju, a zatim nastavili druženje na slavlju. Crkvena slava i veliki pravoslavni praznici retke su prilike da se ljudi okupe i vide, ali rado posećene, tim pre što su zajedničkim snagama lane završili obnovu svetinje i zvonika.

Hramovna slava u Ravnoj Reci, fotografija, Branko Đorđević

Većina meštana se odavno iselila iz Ravne Reke, tako da danas u selu, prema poslednjem popisu stanovništva, ima 24 domaćinstva. Pojedinci koji žive bliže selu poslednjih godina obnavljaju imanja.

Porodica Stojković

Porodica Stojković je jedna od njih, koja u Ravnoj Reci, pored kuće, poseduje i nove zasade voća. Možda bi ih bilo i više da do sela postoji pristojan put. Međutim, područje hanske opštine na jugozapadu, na granici sa opštinom Vranje, dugi niz godina je na margini, što se putne infrastrukture tiče.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Crkvena slava okupila Ravnorečane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.