Da li je pružni prelaz u Stublu propisno obeležen?

Autor: Lj. Pavlović

Na pružnom prelazu u selu Stubal, kod Vladičinog Hana juče se dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica teško povređena. Povodom tog oglasio i ministra saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, koji je za RTS izjavio „da je najvažnije da niko nije poginuo i da se nesreća dogodila na prelazu koji je obeležen i uputio molbu i upozorenje vozačima da vode računa o signalizaciji na pružnim prelazima, jer na kružnim prelazima prednost imaju šinska vozila.“

Juče se na portalu Vesnik017 vodila polemika između čitalaca da li na pomenutom prelazu zaista postoji signalizacija, ali i da li nadležni sa železnice propisno održavaju pružni prelaz i prugu. Isti na video snimku izgleda ovako.

Pružni prelaz u Stublu, gde je juče voz naleteo na kombi vozilo

Neki od meštana su nam rekli, da je iz pravca Stubla ka Vrbovu, postojala saobraćajna signalizacija koja je upozoravala na blizinu pružnog prelaza, koji su poskidani i pokradeni. Sada na banderi stoji znak koji vozače upozorava o zabrani saobraćaja za vozila čija ukupna visina premašuje visinu označenu na njemu.

Sa suprotne strane, iz pravca Vrbova ka Stublu, postavljen je znak upozorenja o udaljenosti pruge bez branika.

Vrbovo

Podsetimo, juče ujutro, oko 6:05, na pružnom prelazu u Stublu voz je udario u kombi vozilo vlasnika, G. S. (57) pekara, iz surduličkog sela, Jelašnice i S. N. (47) zaposlene kao spremačice u odeljenju OŠ „Vuk Kardžić“ iz Stubla, ali u Vrbovu, kada su pošli za to selo. G. S. je zadobio teške povrede glave i grudnog koša, dok S. N. takođe ima prelome grudnog koša, ali je ona bila van životne opasnosti. Juče su oboje nakon ukazane pomoći od strane Hitne pomoći iz Hana transportovani u vranjski ZC, a zatim prebačeni i smešteni u UKC Niš.

Juče su policija, OJT i komisija železnice na terenu obavili uviđaj.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.