Dan demokratske kulture u organizaciji „Svetog Save“

Autor: Ljiljana Pavlović

U Centru za kulturu u Vladičinom Hanu večeras je priređen Dan demokratske kulture u organizaciji Osnovne škole „Sveti Sava“ sa partnerskim školama: „Branko Radičević“, „Vuk Karadžić“, „Vojvoda Radomir Putnik“, „Jovan Skerlić“ i Tehnička škola. Učenici svih šest škola promovisali su nam vrednosti, znanja, umenja, veštine i uverenja na temu andikiskriminacije, uvažavanja, poštovanja, saradnje, ljudskog dostojanstva, interkulturalnosti, tolerancije itd. kroz muzičko-scenski i dramski program preko svojih učeničkih parlamenata.

Događaj je nastao u okviru projekta „Kvalitetnog obrazovanja za sve“ koji se u OŠ „Sveti Sava“ realizuje još od 2016/17. godinu. Tada je ona bila jedna od 20 u Srbiji i jedina iz Pčinjskog okruga koja je uzela učešće u tom projektu.

Dan demokratske kulture završen je zajedničkim nastupom svih škola uz vođstvo nastvanika muzičke kulture, Milana Simonovića i uz podršku publike uz pesmu „Za milion godina“. Nažalost, niko od predstavnika lokalne samouprave ovom prilikom nije prisustvovao, kao ni prilikom niza drugih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.