Dan demokratske kulture u OŠ „Sveti Sava“

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu danas je održan Dan demokratske kulture. To je deo projekta „Podsticanje demokratske kulture u školama “ Saveta Evrope, koji se realizuje uz pomoć Ministarstva prosvete. Deca su nam sa svojim nastavnicima i učiteljima pokazala kako ona shvataju ljudska prava i demokratiju kroz igru i pesmu.

„Naša škola u projektu učestvuje od 2017. godine, i među prvih je 20 koje su u njemu. Od 2019. počela je druga faza projekta – „Kvalitetno obrazovanje za sve“. Cilj projekta je da se kod učenika, nastavnika i lokalne zajednice podigne svetst o demokratskim kompetencijama. U školi na tome radimo kroz dve nastavne aktivnosti u saradnji sa loklanom zajednicoma. Kompetencije koje smo mi izabrali su: poštovanje, odgovornost, uvažavanje ljudskih prava i svim aktivnostima mi se trudimo da decu pripremimo za život u demokratskom društvu,“ kaže za Vesnik 017 Gorica Kovačević, pedagog škole.

U sklopu Akcionog plana, škola je u obavezi da organizuje i Dan demokratske kulture, kada su vrata otvorena za roditelje, predstavnike lokalne zajednice… U realizaciji ovog posebnog dana, učestvovalo je svih 540 učenika OŠ „Sveti Sava“, sa isturenim odeljenjima iz Prekodolca, Poloma i Kržinca.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.