Uhapšena organizovana grupa za preprodaju marihuane

Pod sumnjom da su , navodno, kao članovi kriminalne grupe prodavali narkotike na području Niša, Sokobanje i Prokuplja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i policijskih uprava iz Niša, Zaječara, Prokuplja i Vranja, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Niša, uhapsili su D. V. (1996) i D. S. (1998) iz Niša i A. V. (1997) iz Vladičinog Hana, piše danas Vranjeneus.

„Oni se sumnjiče da su u januaru, navodno, dvema osobama u Sokobanji, tada uhapšenim, prodali 9,8 kg marihuane, koja je od te dvojice oduzeta. U pretresu kuće A. V. u Vladičinom Hanu policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih uzgajali,“ prenosi Vranjneuz.

Dalje se navodi, da su nađeni i preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu bilja, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 g marihuane, kao i manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

U stanu D. V. koji je osumnjičen da je organizator navedene grupe, pronađen je novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika. Pronađena je i mrvilica, manja količina marihuane i tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

U tekstu se navodi i da je od jednog muškarca (37) oduzeto oko 40 g marihuane za koju se sumnja da je nabavljena od navedene kriminalne grup, za koju se sumnja da je bila namenjena daljoj prodaji. Kod jedne osamnaestogodišnjakinje pronađena je manja količina marihuane a, kod dvadesetogodišnjeg muškarca, takođe manja količina marihuane, kokaina i vagica za precizno merenje.

VJT iz Niša je D. V. D.S i A.V odredilo zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu.

Višem javnom tužilaštvu policija će protiv tridesetsedmogodišnjeg muškaraca, osumnjičenog za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i dvadesetogodišnjaka i osamnaestogodišnjakinje, osumnjičenih za neovlašćeno držanje opojnih droga podneti krivične prijaver VJT iz Niša, piše Vranjen

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.