Surduličanin reprezentaciji Srbije doneo zlato i bronzu

Autor: Nina Pavlović

Na Evropskom prvenstvu u obaranju ruku održanom u Bukureštu , Aleksandar Stanković, dvadesetogodišnjak iz Surdulice, osvojio je zlato i bronzu.

Kao prvak zemlje, u Bukureštu je nastupio za reprezentaciju Srbije. Učestvovao je u kategoriji juniora do 21 godine i do 85 kilograma. U kategoriji juniora takimčilo se oko 500 učesnika iz čitave Evrope. Zlatnu medalju je osvojio za obaranje desne a bronzanu leve ruke.

Kako Aleksandar kaže – ni sam nije očekivao ovako veliki uspeh na Evropskom prvenstvu. “Moj neki cilj je bio da budem među 10 najboljih, ali sam na kraju završio kao treći u levoj ruci i prvi u desnoj. Bilo je to neverovatno iskustvo i stvarno nisam očekivao takav uspeh,“  kaže Aleksandar.

Aleksandar je ovim sportom počeo da se bavi 2019. godine, još kao srednjoškolac. Kako kaže, tada je čuo za turnir, koji se održavao u Svrljigu i zajedno sa prijateljem počeo da se sprema za takmičenje. Tada je osvojio svoju prvu medalju i to srebrnu. Prvak Srbije postaje aprila ove godine u kategoriji juniora do 21 godine i do 90 kilograma.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.