Dan za nas – okupljanje mladih sa juga Srbije u CK

Dan za nas u Vladičinom Hanu će 8. aprila okupiti mlade iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, u Centru za kulturu od 10 do 18 časova. To je prvi u nizu od četiri događaja koji će se održati širom Srbije pod parolom: Sada je na mene red! Cilj ovih događaja je da predstave uspehe mladih i time motivišu i osnaže pripadnike mlade generacije da aktivno rade na realizaciji svojih ideja i uključe se u već postojeće projekte i aktivnosti u njihovom okruženju.

„U prvom delu događaja u Vladičinom Hanu, prisutnima će se obratiti mladi iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga. Oni će s publikom podeliti svoje inspirativne priče o tome kako su pokrenuli socijalno preduzeće ili otkrili mogućnost da kroz aktivizam, zajedno sa svojim vršnjacima, doprinesu zajednici kroz različite aktivnosti, od političkog angažmana do organizacije kulturno umetničkih programa,“ obavestila nas je Svetlana Preradović, saradnik projekta za komunikaciju s medijima.

Nakon toga publika će moći da se uključi u rad dve radionica na temu socijalnog preduzetništva i ekologije, na kojima će dobiti konkretne informacije o putu određenih projekata od ideje do realizacije.

Ceo događaj osmišljen je kao interaktivan. U tom smislu nakon nastupa govornika i tokom radionica, prisutni će moći da postavljaju pitanja i iznose svoje stavove. Završnica događaja rezervisana je za muzički i kulturni program, zabavu i druženje.

Događaji Dan za nas organizuju se u okviru projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji, koji u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, u okviru Nemačke razvojne saradnje, sprovodi GIZ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.