Daniela Mihajlović, profesorka matematike iz Surdulice i predsednica „Eko Surdulica“ dobila preteću poruku

Predsednica Udruženja „Eko Surdulica“ Daniela Mihajlović, profesorka matematike u tom mestu, na fb profilu objavila je preteću i uvredljivu poruku koja joj je, navodno, stigla putem mesindžera od predsednika Opštine Bosilegrad, Vladimira Zaharijeva. Poruka je upućena i Muharemu Asanoviću, koji je takođe istu objavio na fb, ali je ona upućena i mladoj humanitarki iz Vranja, Tamari Misirlić.

Daniela, koja je u poodmakloj trudnoći, kaže da će za poruku takve sadržine, ko god da je autor, odgovarati.

Na svom fb, ogflasio se i prvi čovek Bosilegrada, i napisao da je preteća poruka upućena sa lažnog profila.

“ Sada neko preti nekim ljudima, ali to nisam ja. Prijavio sam slučaj policiji i tužilaštvu,“ napisao je Zaharijev, ograđujući se od bilo kakvih poruka ili komentara nepristojne ili preteće sadržine i za ubuduće, komentarišući „da žele da mu naštete na taj način kada su uvideli da na drugi ne mogu.“

Preteće poruke, kao i ometanje Tamare Misirlić da sa Dejanom Markovićem Miloševićem dostavi hranu ugroženima u selima bosilegrdaske opštine, o čemu je javnost mogla da čita na društvenim mrežama, povezuju se sa njihovim humanitarnim radom, koji podržava i Daniela Mihajlović.

Prethodnih mesec dana usijale su se društvene mreže a i mnogi mediji su preneli priče o patnjama ljudi u brdskim selima u opštini Bosilegrad. Tamara Misirlić sa svojom humanitarnom organizacijom kao i Gvozdeni puk Srbije, sa Dejanom Markovićem Miloševićem u više navrata su meštanima odnosili hranu i jednom prilikom čak doživeli neprijatnost, ostavši bez prevoza u toj opštini, za šta su optužili Zaharijeva, a on demantovao.

Nakon obilaska gladnih i bolesnih, pružanja pomoći i objavljivanja priča u medijima, Zaharijev je sa predstavnicima Centra za socijalni rad obišao ugrožene meštane i naložio nadležnima da preduzmu niz mera da se stanovništvu pomogne. Na fb se mogu pročitati i komentari mnogih žitelja bosilegradske opštine da se iza svega krije „preuzimanje zemljišta od starijih i bolesnih za proširenje rudnika jer, da bi dobili socijalnu pomoć, oni državi moraju da daju deo imovine“. Mihajlovićeva se sa svojim udruženjem bori protiv proširenja tamošnjeg rudnika, o kome piše da uništava životnu sredinu, kao i niz drugih Bosilegrađana i dr.

Zaharijev je godinama unazad važio za predsednika Opštine koji stanovništvu pritiče u pomoć u požarima, u čišćenju zavejanih puteva… Objavama o skorašnjim patnjama bolesnih i siromašnih, zaboravljenih i od sistema i od najbližih, ta slika u javnosti je poljuljana.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.