Dim iz „Nektara“ zbog prekida u snabdevanju električnom energijom, tvrde nadležni

Autor: Lj. P.

„Juče smo imali nestanak električne energije u toku dana i prilikom toga filter koji obavlja filtriranje vazduha tzv. elektrostatički, prestao je da radi i zbog toga je došlo do obojavanja izduvnih gasova i pojave tog žutog dima,“ rekao nam je Zoran Đurić, direktor Radne jedinice „Nektar“ u Vladičinom Hanu. Prema njegovim rečima, nakon toga su prešli na drugi kotao, u vreme prekida snabdevanjem električnom energijom, što je trajalo od 15 minuta do pola sata.

„Kada je došla struja nastavili smo sa radom i sve je normalno funkcionisalo, a onda kasno popodne, prilikom zaustavljanja rada kotla, opet se isto desilo, verovatno zbog oscilacije napona i tada smo prestali da radimo sa tim kotlom i prebacili se na drugi,“ kaže Đurić.

On dodaje da razume uznemirenost građana, ali dodaje da je „Nektar“ prošle godine uvložio velika sredstva u kotlarnicu i da ona radi po najsavremenijim evropskim standradima.

Juče se predveče nad Hanom nadvio dim koji se kretao iz pravca „Nekatara“, što je uznemirilo mnoge naše sugrađane, koji su nam poslali fotografije i video snimke.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.