Do kraja nedelje biće očišćeni svi lokalni putevi

Sve raspoložive mašine za čišćenje snega i danas su angažovane na raščišćavanju lokalnih puteva na teritoriji opštine Vladičin Han. Danas su ekipe u Ravnoj Reci, Gornjem Jabukovu i Repištu, saznajemo od Gorana Radosavljevića, direktora Komunalnog preduzeća. On kaže da se gradske ulice redovno posipaju mešavinom soli i rizle, da u nekima i dalje ima leda, na šta ne mogu da utiču, zbog niskih temperatura.

„Gledaćemo da do kraja nedelje ispunimo zahteve naših sugrađana. Do sada je očišćen putni pravac ka Kunovu, Jagnjlo-Brestovo-Solačka Sena, putevi u Donjem Jabukovu, Letovištu, Ružiću, Mrtvici, Manjaku, delimično Ljutež i Radovo…“ rekao je Radivojević.

Čišćenje otežavaju smetovi kojih ima svuda u brdsko-planiskom području. Da bi se sve postiglo, pored DOO „Stojanović“, lokalnog preduzeća koje je i ove godine dobilo poslove na zimskom održavanju puteva sa četiri mašine, angažovane su i dve iz Komunalog preduzeća i jedno vozilo „Vodovoda“.

Puteve višeg prioriteta održava Preduzeće za puteve svojom mehanizacijom. Prema obaveštenju meštana, preksinoć je rasčišćen i regionalni put Vladičin Han-Urmanica.

Dok mašine rade, redakciji stižu poruke nezadovoljnih meštana iz zavejanih sela koja još nisu stigla na red. Pristižu i fotografije nezadovoljnih jer radnici angažovani na čišćenju ostavljaju gomile snega tamo gde ne bi trebalo – na sred puta, na raskrsnicama… Direktor Radivojević koji je i sam često sa ekipama na terenu, kaže da nije moguće da licno sam iskontroliše sve, što se podrazumeva. Propusti se mogu desiti zbog žurbe i velikog obima posla, ali se navika otaljavanja kod pojedinaca ili „uštede“ na gorivu, teško može iskoreniti, osim, možda, sankcijama. One novčane su po pravilu najefikasnije. Ima i ubedljivijih, ali sve to zavisi od volje sa samog vrha.

Fotografije: ilustarcija

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.