Doneta prvostepena presuda u slučaju Perić iz Surdulice

„Viši sud u Vranju izrekao je oslobađajuću prvostepenu presudu prema V. P. (37), muškarcu iz okoline Vladičinog Hana i time ga nepravnosnažno oslobodio optužbe da je pre četiri i po godineubio Predraga Perića (47), vlasnika Tehničkog pregleda Perić iz Žitorađa kod Surdulice,“ objavio je Vranje News, dodajući da je ptuženi je oslobođen usled nedostatka dokaza, ali oštećena strana i tužilaštvo na ovu presudu imaju pravo žalbe i u tom slučaju o njoj će odlučivati Apelacioni sud u Nišu.

Predrag Perić iz Surdulice, koji je u vreme ubistva imao 47 godina, ubijen je iz vatrenog oružja 23. jula 2017. godine, ispred svog Tehničkog pregleda „Perić“ u ranim jutranjim časovima. Kako su tada istražni organi saopštili, Periću je iz neposredne blizine pucano u glavu iz malokalibraskog vatrenog oružja i on je odmah je pogeldao povredama.

„Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv V.P. iz sela Prekodolce u opštini Vladičin Han u decembru 2018, „zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo“.

On je optužen da je to delo počinio u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog Zakonika).

Prema navodima optužnice, optuženi je navodno 23. jula 2017. godine, između 3 i 3.30 posle ponoći, u svom selu, ispred Tehničkog pregleda u vlasništvu oštećenog, „iz koristoljublja lišio života sada pokojnog Perića“, piše Vranje News.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.