Dr Nenad Popović sa kandidatom za predsednika opštine Vladičin Han, Biljanom Kostić se sastao sa poljoprivrednicima u Vladičinom Hanu

Zakupljeni termin

U Vladičinom Hanu juče je dr Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije na radnom sastanku sa više od 100 poljoprivrednih proizvođača, poretežno malinara, razgovarao o poboljšanju njihovog položaja. Popović, iz ugla nekadašnjeg ministra kao i ruskog privrednika, je govorio o mogućnostima izvoza u Rusku Federaciju kao i u zemlje Evroazije. Govorio je i o načinima na koje se mogu postići bolje cene na tržištu i konkurentnosti srpskih proizvoda.

Stav SNP je da poljoprivrednicima država mora da garantuje otkupne cene i, da barem dve godine unapred, znaju kolike će one biti, da moraju da budu otkupljene sve proizvedene količine, ali veća izdvajanja iz budžeta za ovu granu. Rečeno je i da bi se poljoprivredna proizvodnja pospešila, neophodna je bolja saradnje između lokalne samouprave i resornih ministarstava.

Na sastanku je o stanju u poljoprivredi u hanskoj opštini govorila i Biljana Kostić, kandidat za predsednika opštine Vladičin Han na listi „Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han“ podvlačeći još jednom da će nakon 17. decembra biti uposleno više stručnjaka koji će poljoprivrednike upoznati na koje sve subvencije imaju prava i kako do njih doći. Ona je istakla i da je u planu da za šest meseci budu uređeni putevi, kako bi plasman robe do otkupljivača i prerađivača bio adekvatan, posebno kada je malina u pitanju, koja je najzastupljenija voćarska kultura u u toj opštini.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.