Druženje Hančana u Beogradu imalo i humanitarni karakter

Autor: Lj. Pavlović

Veče Hančana u Beogradu, nakon pauze od više godina, organizovano je sinoć u Domu vojske. Pored kulturno zabavnog programa, druženje Hančana, onih koji žive i rade u prestonici, kao i gostiju iz Vladičinog Hana, ali i okoline, imalo je i humanitrani karakter. Organizovanjem lutrije prikupjena je izvesna suma novca, koja nije konačna i koja će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Vladičinom Hanu, biti namenjena nekoj porodici kojoj je pomoć neophodna.

Članova druženja Hančana, organizatori „Hanske večeri“

„Sinoć je u sklopu „Hanske večeri“ organizovana i lutrija, a sav priohod prikupljen na taj način namenjen je u humanitarne svrhe. Sa Centrom za socijalni rad videćemo koja je to porodica sa više dece kojoj je potrebna. Pored novca koji smo prikupili na lutriji, Novica Tončev, naš „komšija, ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih područja je donirao svoju jednomesečnu zaradu ministra,“ saznali smo do Miloša Stankovića, jednog od organizatora ove manifestacije.

Gosti naših mladih Hančana, među kojima ima mnogo uspešnih stručnjaka u oblasti ekonomije, prava, zdravstva itd. bili su i Nenad Mitrović, narodni poslanik, Predsednik Opštine Vladičin Han, Goran Mladenović sa zamenikom, Vladimirom Kostićem, Marija Stanisavljević, javni pravobranilac i dr. Za pravu južnjačku atmosferu na „Hanskoj večeri“ pobrinuli su se orkestar Bojana Ristića, „Manda bend“ i KUD „Branislav Nušić“, kao i „Pinkova“ zvezda, Ivan Kurtić iz Niša i Petar Mirić Maestro, osmostruki svetski šampion u harmonici.

„Mi iz Udruženja Hančana, kao i gosti, prezadovoljnismo kako je veče proteklo. Brz život i obaveze i nama koji smo u Beogradu ne dozvoljavaju da se češće okupljamo, pa je ovo bila prava prilika. Planiramo da omasovimo članstvo, da okupimo ljude da se upoznaju i druže i da svi zajedno damo veći doprinos boljitku naše matične opštine,“ kaže Stanković.

U organizaciji mlađih generacija, sa nekim novim kontekstom, za razliku od nekog ranijeg perioda kada su među zvanicama isključivo bili ljudi čija imena nešto znače na lokalu ili u Beogradu, sinoć je u Domu vojske bilo onih različitih zanimanja, statusa, godina… Dragan Jović, Marko Cvetković, Miloš Stanković i Milan Zlatanović za sada jedini članovi Udtuženja Hančana su „odgovorni“ za prvo, obnovljeno, druženje. Odgovornost za to da li će ono postati tradicija ili ne i, ukoliko postane, da li će se svesti na druženje uz iće i piće, kao nekada, je na svim Hančanima, ma gde oni bili rasuti po svetu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.