Dve devojke iz Predejana stradale od posledica utapanja a ne od povreda u saobraćajnoj nesreći

Katarina P. iz Predejana 29. januara je stradala od posledica utapanja u Južnoj Moravi, a ne od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, pokazuju preliminarni rezultati obdukcije Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, iako je devojka imala brojne povrede zadobijene u saobraćajnoj nesreći. Podsećamo, nesreća se dogodila 29. januara ove godine, na magistralnom putu ka Predejanu, kada je auotomobil udarivši u zaštitnu ogradu na izlazu iz tunela kod Manajla, u hanskoj opštini, sleteo u Južnu Moravu. Tom prilikom se utopila i Anđela. M. Njeno telo je pronađeno odmah, a za Katarinom P. policija i ronioci su tragali tri dana. Pronađena je u jednom od virova reke, u blizini mesta gde i njena drugarica. Obe devojke su imale lakše telesne povrede, koje nisu mogle da izazovu smrt.

Anđela S. koja je kobnog dana upravljala vozilom, zadobila je povrede glave, kao i Kristina M. Tužilaštvo je utvrdilo da je Anđela S. vozila sa probnom dozvolom. Nakon lečnja, ona je saslušana i Viši opštinski sud iz Vranja, na zahtev tužilaštva, odredio joj je pritvor do 30 dana. Na saslušanju je Anđela negirala krivicu. Četvrta devojka je takođe puštena kući i očekuje se i njeno davanje izjave.

Četiri drugarice iz Predejane, starosti od 20 do 22 godine, vraćale su se kući nakon večeri provedene u nekom od kafića u Vladičinom Hanu. Pojedini ugostitelji u tom mestu rade do zore, dok su u Predejanu otvoreni do 20 časova, zbog pandemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.