Džipovi uništili put u Urviču

Autor: Lj. Pavlović

Kako tvrde neki od meštana Urviča, sela u opštini Vladičin Han, prekjuče im je seoski put potpuno uništen zbog džipijade.

„Jedini put koji Urvič ima, do groblja, više ge nema, jer ga je ekipa Kluba ekstremnih sportova „Morava“ uništila do neprepoznatljivosti,“ kaže Srđan Stanojević koji tvrdi da je to izazvalo veliki revolt meštana.

On kaže da je Nikolića kontaktirao telefonom, ali da mu je on rekao da spornom trasom on nije prošao, i da ne zna ko je njome vozio, iako Stanojević, tvrdi, ima dokaze.

„Džipijada je za subotu i zvanično bila prijavljena, uz pratnju policije, kako to propisi nalažu. Nije mi jasno kako niko nije pomislio na stanovnike sela. Samo u jednoj mahali ima četvoro bolesnih, do kojih niko više ne može da stigne. Do groblja, da i ne pričamo,“ kaže on.

Stanojević nam je rekao da je u pitanju seoski put, većim delom zemljani, ali i do njegove kuće, koji je bio nasipan tucanikom, u dužini od oko 300 metara, takođe u lošem stanju.

Meštani su slučaj istog dana prijavili policiji, a danas i opštinskim službama. Za sutra imaju dogovoren sastanak u sa predsednikom Opštine, Goranom Mladenovićem i nadležnima iz policije. Planiraju da okupe predstavnike medija i da ih na terenu upoznaju sa situacijom.

Predsednika Kluba ekstrremnih sportova, Sretena Sašu Nikolića na broj 069719719 nsimo dobili, pa smo Nikoliću poslali i poruku u vezi čega zovemo. Do trenutka objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Brdsko-planinkso selo Urvič se nalazi između Vladičinog Hana i Džepa, granici ka leskovčakoj opštini. Ima tridesetak stanovnika, od kojih većinu čine starije osobe.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

3 thoughts on “Džipovi uništili put u Urviču

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.