Gde da prođu invalidi?

Vladičin Han se ne može pohvaliti sa previše prilaza za lica sa invaliditetom. Mnoge ustanove, institucije pa i same ulice su nepristupačne za invalidna lica i onda kada bi mogla da se sama kreću uz pomoć kolica. Međutim, čak i tamo gde ih ima, nečija nesavesnost im ne dozvoljava da nesmetano prođu. Tako na primer, već nekoliko dana pored staze koja sa parkinga u krugu Doma zdravlja vodi do ove zdravstvene ustanove, stoji parkiran kombi na samoj stazi. Ne samo da neko sa invalidskim kolicima, sam ili uz pomoć nekoga, ne može da prođe, već ljudi koji se normalno kreću tom stazom se provlače između kombija i grana stabla, koje u normalnim uslovima ne bi smetale.

Dom zdravlja ima prilaz za lica sa invaliditetom i sa glavne kapije, ali je on sa dosta većim usponom. Inače, kraj pomenute staze kod parkinga ili na samoj stazi, veoma često su parkirani i drugi putnički automobili, bez ikakvog obzira da li će tu moći neko da prođe. Nakon trotoara, znači, došle su na red i staze za invalide.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Gde da prođu invalidi?

  1. Nisam siguran, ali mislim da je prethodnih nekoliko dana isti taj kombi bio preprečen preko trotoara tamo kod nadvožnjaka, blizu robne kuće. Očigledno da je u pitanju neki „šerif“ koji živi tu u blizini. Stvarno sramota.

    1. Nije isti. Taj jw crveni sa izbusenom gumom. Jos od pre Nove godine je tu i niko ne intervenise. Nisima sigurna ni da li ima tablice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.