PU „Pčelica“ suspendovala vaspitačicu

Kako nezvanično javlja Kurir, vaspitačica vrtića „Čarolija“ u Vladičinom Hanu, u čijoj je smeni četvorogodišnji dečak D. Đ. progutao strani predmet i nakon operacije u UKC „Niš“ preminuo, je supendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak. Istragu su pokrenuli i Opštinsko javno tužilaštvo, policija kao i Ministarstvo prosvete. Nalazi obdukcije očekuju se u toku ovog meseca kada će se, kako je rekao Dragan Nikolić, opštinski javni tužilac, znati tačan uzrok smrti.

D. M. je, prema onome što se čulo u Hanu, za vreme spavanja progutao strani predmet i nagađa se da je to bio žir. Dete je u nesvesnom stanju Hitna pomoć odvezla u surdulički zdravstveni cenatr, gdeje reanimiran, a onda prebačeno u UKC u Nišu. Tamo je operisan i izvađen mu je strani predmet iz disajnih organa. Međutim, dete je u Niš stiglo sa teškim oštećenjima moždanih funkcija, s obzirom da je izvesno vreme provelo u nesvesnom stanju. Tokom noći, između 27. i 28. januara je, na žalost, preminulo.

U Vladičinom Hanu se nagađa kako je mališan progutao žir, nakon dodele paketića u toj ustanovi pred novogodišnje przanike -od nagađanja da ga je sam uzeo pa do onih najnovijih, da mu je za vreme spavanja drugo dete ubacilo žir u usta, kao i to da nadzorne kamere pokazuju da je D. Đ. izašao u hodnik vrtića i tu pao, što je objavljeno i u nekim medijima. Zvaničnih informacija iz PU „Pčelica“ nije bilo, onog dana kada je dete preminulo jer direktorka, Ljiljana Ristić, nije odgovarala na telefonske pozive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.