Gde se odvozi grebani asfalt iz Beliševa?

Autor: Lj. Pavlović

Od 6. marta ove godine, pa do sada meštani dve mesne zajednice, Beliševa i Ravne Reke podneli su više krivičnih prijava protiv NN lica zbog, kako kažu, bespravnog odvoženja asfalta koji je skinut sa dela državnog puta broj 473 II-B reda, a koji je uskladišten u Beliševu. Predsednik Saveta MZ Ravna Reka, Davor Milosavljević nam je saopštio da je juče o odvoženju grebanog asfalta kamionima sa mesta Trpeznice iz Beliševa, obaveštena policija.

Krađa asfalta, kako su nam rekli Milosavljević, kao i Ivan Nikolić, iz Beliševa, počela je nedavno kada su ljudi traktorima dolazili i bespravno odvozili asfalt. Juče su, dodaje Nikolić, asfalt počeli da odvoze i kamionima. Kako tvrde naši sagovornici, reč je o velikoj količini asfalta, od oko 1.100 metara kubnih, kolika je procena izvođača radova na rekonstrukciji istog.

Daleke 1976. godine, zajedničkim sredstvima tadašnji opštinski Fond za puteve u Vladičinom Hanu, sa pola miliona dinara, meštani dva navedena sela sa po 190.000 dinara i Bačvišta sa 120.000 dinara, ili po 50 odsto, isfinansirali su asfaltiranje deonice, čija je rekonstrukcija počela septembra prošle godine.

 „Putevi Srbije“ izvođaču radova „Srbijaput“ 1. septembra naložili su da izvede radove na rehabilitaciji državnog puta IIB reda-473, na deonici Lepenica-Urmanica, ukupne dužine 12,6 kilometara. Prema podacima JP „Putevi Srbije“, na navedenoj deonici ukupne dužine 12,6 kilometara, asflat je na delu od 4,1 kilometar, znači onaj koji je skinut i na koji meštani sada polažu pravo, s obzirom na to da su nekada njihove porodice izdvajale za izgradnju puta i njegovo uređenje, kako bi uredili atarske puteve.

U lokalnoj samoupravi u Vladičinom Hanu, kako nam je rekla Danijela Popović, predsednica SO-e, put nije u nadlaženosti Opštine, pa ni asfalt.

Radove sa 159.200.000 dinara finansira JP „Putevi Srbije“, u čijoj je nadležnosti.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Gde se odvozi grebani asfalt iz Beliševa?

  1. Svaka Čast !
    Pozdravljamo objektivno novinarstvo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.