Građane koji putuju uznemirila redukcija autobuskih linija „Kavim Jedinstva“

Žitelje hanske opštine koji putuju na lokalnim linijama, uznemirilo je nedavno obaveštenje „Kavim Jedistva“ o redukovanju linija. Na relaciji Vranje-Vladičin Han i obratno, starim putem, na osnovu odluke ovog atutoprevoznika ukinute su ukupno šest poslaska, po tri iz oba pravca. Od Surdulice prema Vranju tri linije i iz Hana ka Surdulici jedna. Ispostavilo se međutim, da je odluka samo privremena, dok traje zimski raspust.

„Odluka o ukidanju pojedinih linija je samo privremena, dok traje zimski raspust, s obzirom na to da su u pitanju linije koje najčešće koriste učenici. Prilikom poslovanja, mora se voditi računa i o isplativosti, pa kako su deca u ovom periodu na raspustu, linije su redukovane, zbog smanjenog broja putnika,“ rekao nam je Bratislav Stojković, šef autobuske stanice u Vladičinom Hanu.

Od 16. januara, kada se srednjoškolci vraćaju u školske klupe, saobraćanje autobusa na navedenim linijama će se vartiti na stari red vožnje. U Pčinjskom okrugu, iz istog razloga redukovani su polasci na više linija ka selima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.