Građevinska sezona uveliko traje a od pešačkih prelaza još uvek ništa

Od obećanja JP „Putevi Srbija“ da će po završetku zimskog održavanja puteva započeti sa obeležavanjem vertikalne i horizontalne signalizacije u Vladičinom Hanu – još uvek ništa. Vesnik 017 je o tome pisao zimus, kada je i dobio odgovor iz ovog JP da je „obeležavanje trebalo da bude urađeno lane, ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova, plan je odložen za ovu godinu, po završetku zimskog održavanja puteva“. Doduše, putari nisu nisu tačno naglasili kada će krenuti sa obeležavanjem signalizacije a sezona uveliko traje. Međutim, takva situacija je već godinama, pa se građani pitaju hoće li do ovogodišnjeg početka zimske sezone, uspeti da odrade taj posao ili ćemo opet, zbog nepovoljnog vremena, čekati neki novi rok.

Najveći problem za pešake predstvaljaju prelazi na delu državnog puta ka bugraskoj granici, od benzinske pumpe do „Idee“. Nema pešačkih prelaza, semafora već decenijama aod saobraćajnih znakova, par. Kada prealzite ulicu, uredno morate da sačekate da većina vozila prođe, jer su retki vozači koji propuste pešake. To je verovatno najfrekventija deonica u gradu koju Hančani koriste svakodnevno da dođu sa jedne obale na drugu. Nju koristi i veliki broj đaka.

Opština Vladičin Han ima urađen projekat obeležavanja vertikalne i horizontalne signalizacije na kompletnom području opštine. Iz JP „Putevi Srbija“ kažu da će obeležavanje biti obavljeno od Vladičinog Hana do Žitorađa a da je ukupna vrednost radova oko 11.062.000 dinara. Hoće li i ovi radovi, u skladu sa tržišnim kretanjima, poskupeti i ko će snositi troškove, kao i kada će početi obeležavanje, čekamo odgovor naših putara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.