Hančani neće vakcinu protiv korone

Vakcinacija protiv virusa korone u Vladičinom Hanu već mesecima tapka u mestu. Zaintersovanih za vakcinaciju nema, kažu nadležni u Domu zdrvalja u Vladičinom Hanu, sem onih koji primaju četvrtu dozu. Broj pacijenata koji se jave u kovid ambulantu na pregled varira iz dana u dan, ali u odnosu na pre mesec dana, višestruko je veći kao i zvaničan broj obolelih, koji na dnevnom nivou retko prelazi dvocifren broj.

Kovid ambulanta DZ u Vladičinom Hanu

„U proteklih mesec dana vakcinisano je 17 osoba, a od tog broja većinom „fajezerom“. U pitanju su lica koja primaju četvrtu dozu,“ rečeno nam je u DZ.

Od oko 20.000 stanovnika opštine Vladičin Han, po zvaničnom, zadnjem popisu iz 2011. godine, vakcinisano je nešto više od 6.250 žitelja. Za imunizaciju protiv korone među zainteresovanima najviše je bilo starijih. Među mlađom populacijom, najveći broj onih koji su primili vakcine su oni koji zbog administrativnih prepreka nisu mogli da uđu u neku od zemalja EU – najčešće zbog letovanja u toku prošle godine, ali i zbog odlaska na privremeni rad. Oni su morali da prime po dve doze.

Od ukupnog broja vakcinisanih, nešto više od polovine je primilo i treću dozu, i to su, opet, mahom stariji, dok za četvrtu dozu gotovo da nema interesovanja. Krajem aprila, na primer, taj broj je bio tek šestoro.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.