Hapšenja i u Vladičinom Hanu zbog krijumčarenja migranata

„Zbog sumnje da su prevezli najmanje 71 ilegalnog migranta, uhapšeno je šest osoba u Nišu, Surdulici, Vladičinom Hanu i Beogradu i protiv njih će biti podneta krivična prijava. Oni su uzimali okvirno po 100 evra po migrantu, a privremeno su im oduzeta dva vozila, 5.700 evra, oko 1.179.000 dinara, šest mobilnih telefona i nekoliko sim kartica,“ pišu Južne vesti.

Uhapšeni su A. I. (41), kao organizator kriminalne grupe i članovi G. T. (43), D. A. (29), I. T. (54), R. S. (43) i B. D. (41).

Uhapšeni, su prema navodu MUP-a, organizovali nedozvoljen prelazak preko naše zemlje za 71 osobu od avgusta prošle, do februara ove godine i na teret im se stavljju krivična dela nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i udruživanje radi obavljanja krivičnih dela. Oni su, kako se sumnja, za protivpravnu imovinsku korist od oko 100 evra po iregularnom migranutu, organizovali njihov ilegalni prelazak preko Srbije, preuzimajući ih u blizini granice sa Bugarskom i Severnom Makedonijom, izbegavajući graničnu kontrolu i na nedozvoljen način prelazili granicu granicu između Srbije i Bugraske i Srbije i Severne Makedonije.

Kako navode Južne vesti, migranti su odvoženi do Preševa, Smedereva ili Niša, a novac su osumnjičeni delili, u zavisnosti od toga ko je koji zadatak obavljao. Policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla dva putnička automobila, 5.700 evra, 1.279.000 dinara, šest mobilnih telefona i više sim kartica, što je privremeno oduzeto.

Osumnjičenim osobama je određen pritvor do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto: pixabay

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Hapšenja i u Vladičinom Hanu zbog krijumčarenja migranata

  1. Niko ne ganja niti proganja prodaju fakultetskih diplpma, a hapse pomagače imigranata. Tako, diploma od 500 dinara, koja se prodaje u Vladičinom Hanu nije skupa i za pakovanje poklona, a kamo li za akademsko (ne)zvanje i neznanje. Mislim da, prodaja diploma, nije laž, jer pravna nauka cveta kod nas po neznanju i glupostima koje iskazuju mnogi pravnici. I u pravu su neke firme kod nas kada ne traže diplome, već znanje i rad. Pravnici sa kupljenim diplomama jedino mogu da rade (primaju plate) u javnim ustanovama bližim SNS. Koji neviđeni napredak?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.