In memoriam

Prošle godine dva istaknuta sportska radnika i sportiste, Miodrag Kostić Škantra i Zoran Tasić su napustili ovaj svet, pa je ovo prilika da se prisetimo onih koji su veliki  deo života posvetili generacijama mladih, sa ulica ih izveli ih na teren, naučili ih da gube i pobeđuju.

Zoran Tasić sa 58 godina prošle godine je napustio je ovaj svet. Bio je istaknuti sportski radnik, predsednik Organizacionog odbora turnira u malom fudbalu kao i turnira u košarci. Veći deo radnog veka je proveo u Omladinskoj zadruzi, zatim je radio u FK „Morava“ kao blagajnik, dugo je radio i u svojoj privatnoj firmi.

U znak sećanja na Tasića, Zimski turnir u malom fudbalu od ove godine nosiće njegovo ime.

Zoran ima suprugu Zoricu i ćerku Gordanu.

Miodrag Kostić Škantra preminuo je u 65. godini života. Po profesiji bio je diplomirani pravnik. Radnu karijeru započeo je kao profesor u SŠ „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu a kasnije je radio kao finansijski inspektor.

Košarkom je počeo da se bavi mlad i u tom sportu je ostao čitavih pet decenija, kao igrač, trener, sportski direktor, predsednik kluba. Za to vreme je KK „Morava“ dostigla i najveće uspehe.

Iza Kostića su ostali supruga Danijela i sinovi Nikola i Gligorije.  

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.