Još jedan uspeh đaka Tehničke škole

Tehnička škola iz Vladičinog Hana na Regionalnom takmičenju jugoistočne Srbije u programiranju robota, održanom danas u Zaječaru, ostvarila je značajne rezultate. Dve ekipe učenika osvojile su jedna prvo, a druga treće mesto i time se plasirale u viši rang takmičenja. Treća ekipa zauzela je šesto mesto, sa realnim šansama da se i ona plasira za dalje nadmetanje, koje će biti održano u Čačku.

„Tri ekipe učenika naše škole učestvovale su na takmičenju. „Venom“ – Ognjen Kanazir i Lazar Marković zauzeli su prvo mesto u programiranju robota, ekipa „Usto“, u sastavu Vojin Radovanović i Milan Pešić osvojila je treće, dok je „Sparta“, koju čine Ognjen Đorđević i Lazar Živković, na šestom mestu. Očekujemo da će se pored prve dve ekipe i treća plasirati na Republičko takmičenje“ saznali smo od Mlađana Mladenovića, jednog od profesora mentora.

On i njegov kolega, Nebojša Mladenović, velikim delom su zaslužni za ovakve rezultate učenika Tehničke škole, koji su pripremali i podučavali svoje učenike za nadmetanje u robotici. Hanska Tehnička škola time je nastavila kontinuitet u nizanju uspeha na takmičenjima, ne samo u programiranju robota, već i u drugim oblastima. Pored učenika iz Hana, na takmičenju su učestvovali i đaci iz Zaječara, Kruševca i Smederevske Palanke.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.