U Hanu sutra Dačić

U skupštinsku salu u Vladičinom Hanu sutra u 18 časova dolazi Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine RS, lider Socijalističke partije Srbije a na izborima koji će se održati u nedelju, nosilac poslaničke liste „Ivica Dačić – premijer“. Sa kim Dačić dolazi na predstavljanje stranke, redakcija Vesnik017 biće zvanično obaveštena tokom sutrašnjeg dana, saopšteno nam je ispred hanskog SPS-a.

Za predstojeće parlamentarne izbore Petar Stošić, diplomirani profesor istorije iz Vladičinog Hana, predsednik Opštinskog odbora socijalista, je kandidat za poslanika. On je na 126. mestu, među ukupno 10 kandidata iz Pčinjskog okruga. Na listi je najviše Vranjanaca, kao i do sada. Ipak, medju njima je najbolje rangiran aktuelni ministar, Novica Tončev iz Surdulice.

Protekle nedelje Opštinski odbor SPS-a, sa Stošićem, je predstavio program stranke u centru varoši na štandu postavljenom za tu priliku. Kod kineske radnje, u drugom delu varoši, na ogromnim bilbordima su ruku pod ruku, Dačić i Tončev. Ministar Tončev, predsednik opštine Surdulica u više mandata u različitim strankama, bivši poslanik, sada predsednik Skupštine, prolaznicima sa predizbornog bilborda poručuje – Da jug radi, da se jug gradi. Iako ne kao slogan, od višestranačja pa naovamo, dobro poznato obećanje različitih političkih opcija u vreme kampanje, a što bi se reklo i šire, uvek se čuje na takvim skupovima na području i dalje nerazvijenog juga.

Slika preuzeta sa FB stranive Sps Vladičin Han

SPS na parlamentarne izbore ide sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenom strankom, a kao predsedničkog kandidata podržava Aleksandra Vučića. Od glasača sa juga, Dačić očekuje podršku sa više od 10,4 odsto glasova. Nekadašnje uporište crvenih, uveliko su preuzeli naprednjaci.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.