JP Putevi Srbije oglasili se povodom obeležavanja signalizacije

Povodom problema obeležavanja signalizacije na delu saobraćajnice državnog puta Vladičin Han-Surdulica-bugraska granica, kod benzinske pumpe u Hanu i „Idee“, služba za odnose sa javnošću uputila nam je sledći odgovor:

„Zakonska obaveza je jedinice lokalne samouprave da na delu državnog puta kroz naseljeno mesto izradi projekat tehničkog regulisanja saobraćaja, obezbedi i ugradi saobraćajnu signlaizaciju i opremu državnog puta i zapisnički preda na održavanje nadležnom organu, JP Putevi Srbija. JP Putevi Srbija održava saobraćajnu signalizaciju na delu državnog puta kroz naseljeno mesto, osim svetlosne i turističke signalizacije,“ navodi se u e-mailu upućenom Vesnik-u017.

U lokalnoj samoupravi, u službi za investicije kažu da je Opština 2019. godine uradila projekat za komleptno hansko područje, saobraćajni inspektor kaže da jeste projekat urađen i da je njegovu izradu finasiralo JP Putevi Srbije. Slažu se da su radovi trebalo da počnu krajem protekle godine, po obećanju nadležnih iz tog javnog preduzeća.

Ko je u pravu, čija je obaveza da obeleži vertikalnu i horizontalnu signalizaciju na delu državnog puta koji vodi ka bugarskoj granici, najfrekventnijem u Hanu, Opština Vladičin Han ili Putevi Srbije, ostaje da se vidi. Problem je što svi koji se uključuju na magistralini put ka Vranju ili Leskovcu, ili se sa njega isključuju, prolaze tuda kao i oni koji idu ka Srurdulici i dalje. Da bi žitelji Hana sa leve obale grada došli do Doma zdravlja i još nekih važnih institucija poput: ispostava Fonda PIO, Zdravstvenog osiguranja, NSZ, Centra za socijalni rad kao i tri škole, dve srednje i jedne osnovne, prelaze sporni deo puta, bez pešačkog prelaza.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.