Jutros u Pošti neki tražili novac od vaučera za letovanje

Danas je počelo prijavljivanje građana za dobijanje vaučera od države za letovanje u Srbiji. Podela vaučera građanima, među onima koji nisu dovoljno obavešteni, izazvalo je pometnju. Prema informaciji koju smo dobili u Pošti, u prepodnevnim časovima nije bilo prijavljivanja, ali su zato neki naši sugrađani, rano izjutra već čekala u redu za novac, znajući da „država deli neke pare a ne znajući tačno za šta i kako“.

Za one koji su zaiteresovani da dobiju 15.000 dinara za letovanje u zemlji, kako bi se podstakao razvoj domaćeg turizma, trebalo bi da imaju u vidu da prvo rezervišu mesto u nekom od turističkih centara, inforamcije su koje smo dobili u Pošti. Nakon toga, sa čekom, zbog dokazivanja proseka primanja koja ne smeju da premaše 70.000 dinara na mesečnom nivou, mogu se prijaviti u Pošti, da bi vaučer dobili.

Međutim, ukoliko Hančani imaju sreće kao lane, kao i mnogi građani mimo Beograda, do letovanja o delimičnom trošku države teško da će doći. „Prošle godine, prvog dana prijavljivanja, navodno, već izjutra su većina vaučera bili rasprodati, za prvih sat vremena rada Pošta u Beogradu, koje sat vremena otvaraju ranije, nego naša, u Hanu,“ kažu zaposleni, pa je mali broj onih iz unutrašnjosti do njih došao.

Prošle godine popust za letovanje dobilo je 20.000 domaćih turista a ove bi trebalo da taj broj bude 10 puta veći – 200.000. Na sajtu Ministarstva za turizam, trgovinu i telekomunikacije oni koji žele da dobiju vaučere mogu pronaći sve potrebne informacije.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.