„Knauf“ juče dodelio nagrade osnovcima za najbolje crteže na temu ekologije

Pobednicima konkursa uručeni bicikli.

Juče su predstavnici „Knaufa“ iz Surdulice uručili nagrade učenicima osnovnih škola iz te i opštine Vladičin Han koji su na konkursu kompanije, sa temom očuvanja životne sredine , „Da priroda progovori“, ocenjeni kao najbolji. Učenici su se takmičili u dve kategorije, prvoj , od prvog do četvrtoga razreda i u drugoj, od petog do osmog.

Pobedničku nagradu u prvoj kategoriji dobila je Vesna Stojanović, učenica trećeg razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ a u drugoj Ilija Veljković, učenik šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, oboje iz Surdulice. Oni su od „Knaufa“ dobili bicikle. Drugo mesto, od prvog do četvrtog razreda, zauzeo je Mihajlo Đorđević, učenik četvrtog razreda škole „Pera Mačkatovac“ iz Belog Polja a , Sara Jović, iz škole „Sveti Sava“ iz Vladičinog Hana u kategoriji od petog do osmog, koji su dobili trotinete. Nagrada za treće mesto su roleri a pripali su ih Anji Kostić, učenici trećeg razreda škole iz Belog Polja i Dini Stanisevljević, iz petog razreda, hanske škole, „Branko Radičević.

Dodela nagarada u „Knaufu“

Na likovni kokurs „Knaufa“ – „Da priroda progovori“ stiglo je ukupno 225 radova, 145 učenika.

„Zahvaljumeo se svim školama, direktorima i nastvanicimakoji su prepoznali pozitivnu nameru i inspirisali svoje đake da učestvuju u našem konkursu. Najveće hvala deci koja su izdvojila vreme da promisle o temi prirode i pokažu nam svoje viđenje kako treba brinuti o životnoj sredini. Svest o neophodnosti za brigu za svet oko nas se stvara u najranijem dobu i potrebno ju je negovati i svakodnevno sprovoditi u praksi. Ovaj konkusr je samo još jedno podsećanje na to. Kao organizatori smo presrećni zbog velikog angažovanja škola, što nam daje nadu da i u budućnosti možemo zajedno ostvariti brojne aktivnosti,“ rečeno je prilikom dodele a pobednicima su poručili da im – žele uspešnu budućnost u zdravoj životnoj sredini.

S obziroma na to da su dodeli prisustvovali i mediji, „Knauf“ je iskoristio priliku i za dodatnu, sopstvenu promociju.Tom prilikom je istaknuto – da kompanija u Srbiji uspešno posluje više od 15 godina.


„U okviru svoje strtegije održivosti „Za bolji svet“ “ Kanuf“ je u 2021. godini posadio preko 300 stabala drveća na teritoriji opštine Surdulica i sela, Belo Polje. Početkom ove gdoine sprovedena je akcija uklanjanja većeg dela brda unutar fabrike, a ostatak danas služi kao izvor sirovine, za reciklažu.“

Moglo se čuti i to da je, nedavno, unutar kruga fabrike završen i moderan parking za kamione. Do kraja ove gdoine se očekuje kompletna realizacija investicionog ciklusaod 19 miliona evra, koji podrazumeva zamenu postojeće opreme savremenijom, ugradnju novog, većeg dimnjaka i ugradnju novih filtera. Sa ovom investicijom, ukupna ulaganja komapnije u Srbiji od dolaska 2005. godine, prevazići će 50 miliona evra. Kompanija „Knauf insulation“ važi za jednu od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije. Iz fabrike u Surdulici kamenom vunom se snabdeva srpsko, kao i tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Severne Makednije, Crne Gore i Albanije. U Srbiji je članica Nemačko-srpske privredne komore i mnogih drugih strukovnih i privrednih udruženja. Na taj način, ističu, ne samo da „Knauf“ ulaže u svoj razvoj, već zajedno sa drugim velikim investitorima, pomaže dalji razvoj Srbije i Pčinjskog okruga i, same Surdulice.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “„Knauf“ juče dodelio nagrade osnovcima za najbolje crteže na temu ekologije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.