„Kruna“ u karijeri profesorke srpskog jezika i književnosti, Dušanke Stanković

Autor: Lj. Pavlović

Profesorka srpskog jezika i književnosti Gimnazije „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu, Dušanka Stanković dobitnica je priznanja za visoki stepen stručnosti, metodičke i pedagoške obučenosti za rad, kao i za izutetan uspeh u pripremanju učenika za Republičko takmičenje iz književnosti, „Književna olimpijada“ od školske 20212/13. do 2022/23. godine, povodom desetogodišnjice Društva za srpski jezik i književnost Srbije. Ona je jedan od 30 profesora iz Srbije koji su nagrađeni.

Profesorka Stanković je sa svojim učenicima ostvaila neizbrisivi trag u obrazovnoj ustanovi u kojoj je provela veći deo svoje karijere. Veliki broj nagrada sa takmičenja na različitim nivoima, među kojima značajno mesto zauzimaju i ona sa najvišeg, republičkog nivoa obeležila su njen rad u hanskoj gimnaziji.

„Priznanje Društva za srpski jezik i kniževnost dolazi nekako u pravo vreme, kao priznanje za sve postignuto sa mojim učenicima, s obzirom da u maju ove godine odlazim u penziju,“ kaže ona.

To je i „kruna“ u radnom veku jednog profesora, za sav uloženi trud i rad, ali neizostavno i ljubav prema onome što radi. Na pitanje koliko je nagrada i priznanja bilo za proteklih 10 godina, profesorka Stanković kaže da ne zna tačno, ali da pored onih iz književnosti, tu su i nagrade učenika iz gramatike, sa recitatorskih takmičenja, na koje je posebno ponosna, s obzirom na govorno područje kome pripadamo.

Pored ovih, profesoraka Dušanka Stanković je dobitnica i mnogobrojnih Vidovdanskih i Svetosavskih priznanja i zahvalnica Opštine Vladičin Han za izuzetne uspehe u radu.

Nagrade su dodeljene na 65. Republičkom zimskom seminaru na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “„Kruna“ u karijeri profesorke srpskog jezika i književnosti, Dušanke Stanković

  1. Ona bi trebala da tu nagradu preda Oliveri Kostić iz škole Sveti Sava. Ona ništa ne radi sem što.pripremmljenu decu uzme za gotovo i kiti se tudjim perjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.