Kupanje na Vlasini na 15 stepeni celzijusovih

Ova fotografija zabeležena je juče na Vlasinskom jezeru. Njen autor, Zoran Stanojević, objavio je na svojoj fb stranici sliku mladića koji se kupa u jezeru.

„Došao je motorom sa devojkom, skinuo se i ušao u vodu. U više navrata je ulazio i plivao po petnaestak minuta. Juče je na Vlasini temperatura vazduha bila 15 stepeni, a voda, ne vrujem da je imala više od 10 stepeni,“ kaže on u telefonskom razgovoru, objašnjavajući da na fotografiji nije on.

Juče na Vlasini

Ipak, ovaj čovek, koji na jezeru ima svoj turistički brodić, „Posejdon“, kaže da mu kupanje u jezeru van sezone nije nepoznato.

„Prošle godine, baš na Svetog Ranđela, kada sam hteo da iz čamca uđem na brod, pao sam u jezero. Zimske cipele i jakna, pune vode, vukle su me ka dnu. Verovatno zbog straha i adrenalina, nisam osetio hladnoću i brzo sam isplivao, nakon čega sam odmah otišao kući,“ priča nam on.

Zadnjih 15 godina on je skoro svakodnevno na jezeru i dodaje da do sada kupače u ovom periodu nije viđao. Plivača jedino ima kada se takmiče za bogojavljenski krst, po cičoj zimi, što je postala tradicija.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.