Mali fudbaleri iz Hana i „Partizana“ zajedno na pripremama

Dečaci uzrasta od osam do 11 godina, članovi Škole fudbala „Radisavljević“ u Vladičinom Hanu i FK „Mladost“ iz Prekodolca, nedavno su bili na pripremama u Deliblatskoj Peščari sa vršnjacima iz FK „Partizan“. Za to je zaslužan Ilija Radisavljević iz Vladičinog Hana, diplomirani pravnik po struci, sportski sudija i trener, čija je ljubav iz detinjstva – fudbal. On je sudija srpske lige Istok, trener, a uz to je prošle godine pokrenuo i svoju Školu fudbala, „Radisavljević“, za mlađe uzraste.

„Suđenjem na utakmica bavim se od svoje 16. godine, a poslom trenera od pre četiri. Sudija sam srpske lige Istok a od sledeće sezone trebalo bi da „delim“ pravdu na mečevima 1. lige Srbije. Imamo blisku saradnju sa FK „Partizan“, kao i ponudu da budem deo ekipe i da svoju karijeru nastavim kao trener u njihovoj omladinskoj školi,“ rekao nam je Ilija.

Za mališane koji su bili sa vršanjacima iz prestonice na zajediničkim pripremama kaže da su doživeli nešto što će pamtiti celog života. Pripreme i druženje, onima koji će nastaviti da se bave fudbalom, ovo će biti značajno iskustvo i podstrek.

Kakva će Ilijina odluka biti, što se tiče ponude „Pratizana“, on nam za sada ne otkriva – da li će „deliti“ pravdu u sudu, na terenu ili će profesionalnu karijeru nastaviti kao trener, ali ma šta odabrao, bez sumnje, uspeh neće izostati. On je prvi sporstki sudija iz Hana, koji se tim poslom bavi profesionalno.

Za oko mesec dana planirana je poseta mladih fudbalera iz ovog beogradskog kluba, pa će to biti nova prilika za druženje dece i usavršavanje njihovih veština u fudbalu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.