Romi, korisnici socijalnog smeštaja, odlučili da potpišu reprogramiranje dugovanja

Nakon obraćanja nadležnima u Opštini Vladičin Han, pet porodica, korisnika socijalnog stanovanja u selu Prekodolce, nadomak varoši, odlučilo je da potpiše ugovore za reprogramiranje dugovanja za utrošenu električnu energiju. Tako kaže Nenad Gospodinović, jedan od njih, koji su kontaktirali Vesnik 017, povodom navedenog problema.

„Bili smo u opštini, kod zamenika predsednika, Vladimira Kostića. On nam je rekao da opština nije bila u obavezi da prvih godinu, ili dve plaća račune za struju. Ja sam danas jedan deo uplatio. Kako će nadalje, ne znam. Nema stalan posao. Živimo od nadnice. Komšije će ići u Elektrodistribuciju u Vranju, da vide da pregromiraju dugovanja,“kaže Gospodinović.

Povodom slučaja pet porodica u kojima je ukupno 52 lica, među njima i dece, razgovarali smo i sa predsedniom opštine, Goranom Mladenovićem. On kaže da je upozant sa celim slučajem.

„Poznata mi je njihova situacija, to su porodice koje su, nakon poplava, dobile montažne kuće na korišćenje, nameštene, komunalno opremljene…Njihova je obaveza bila da redovno izmiruju sva dugovanja, kako i piše u ugovoru. U suprotnom, mogu da izgube pravo na stanovanje,“ rekao je Mladenović.

Sem Gospodinovića, ostale porodice su korisnici socijalne pomoći. Stariji muškarce uglavnom rade kada ih neko pozove i, kažu, ne biraju posao. Trenutno, ne dobijaju socijalnu pomoć, čija se isplata leti odbustavlja svim korisnicima, u vreme letnje sezone. Iznosi na računima koje duguju Elektrodistribuciji su od 100.000 pa do 400.000 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Romi, korisnici socijalnog smeštaja, odlučili da potpišu reprogramiranje dugovanja

  1. Pa red je da se struja plati,sta su oni mislili?Prosla je berba malina,visnje,ali gospoda nece da rade,cast izuzecima.Najlakse je da lezimo i ocekujemo da nam drugi plate racune,sve dobili na gotovo.Unistili su to sto su dobili,napravili ruglo od naselja,greota

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.