Mali humani ljudi pomažu OSI

Autor: Lj. P.

Učenici područnog odeljenja hanske Osnovne škole „Sveti Sava“ u Žitorađu godinama unazad sa svojim učiteljima prikupljaju čepove za pomoć osobama sa invaliditetom. Akciju završavaju na kraju školske godine, a prikupljene plastične čepove predaju Udruženju građana „Čep za hendikep“, koje su oformile OSI.

„Tradicionalno sa učenicima sakupljamo čepove i kada završimo četvrti razred, predajemo ih. Deca ozbiljno shvataju ovakve akcije i veoma su im posvećena,“ kaže Jadranka Janjić, učiteljica koja je sa koleginicom, Vericom Stevanović pokrenula ovu hamnitarnu akciju kroz koju se deca uče empatiji i odgovornosti.

Čepove u Srbiji prikuplja 830 osnovnih škola, 190 srednjih, 443 vrtića, 25 ambasada, 12 ministarstva, preko 670 društveno odgovornih kompanija i preduzetnika i svako ko želi može da se priključi. Dovoljno je negde postaviti kutiju ili, obično, plastični balon od vode.

U Vladičinom Hanu ovaj humani gest prvo je realizovan u apoteci „Higija“, ali čepove prikupljaju i neke srednje i osnovne škole, kao i pojedinci.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.