„MB Avenija“ je u Hanu, upozoravaju građani

Autor: Lj. P.

Na fb je jutros objavljeno da je šinterska služba „MB Avenija“ u Vladičinom Hanu, a zatim su i Vesnik017 naši sugrađani javili. Ljubitelji životinja upozoravaju sugrađane da sa ulica sklone svoje pse i pse koje hrane. Neki kažu da su šinteri ovde od juče, da pse „jedni mame granulama, dok ih drugi hvataju mrežama“.

„Opština je danas dala 100.000 dinara i misli da će time rešiti problem. Neće. Sutra će ih na ulicama biti duplo više nego danas. Da li znate koliko ste miroljubivih pasa danas odveli u smrt?“ poručila je Marija Smiljković Gašić, zaštitnik pasa i jedan od članova tima za izgradnju prihvatilišta za pse, koji je pred lokalnom samoupravom tek nedavno formiran.

Ovo su čopori koji lutaju Hanom, nakon odlaska šintera videćemo ima li novih

Dok jedan broj građana zazire od napuštenih životinja i boji ih se, drugi pokušvaju da ih zaštite. Problem je evidentan, ali sem što se od para poreskih obveznika ove opštine više od 10 godina na godišnjem nivou izdvaja preko milion dinara za „MB Aveniju“, a stanje se za to vreme ni malo nije promenilo, ništa nije preduzeto, pa se mnogi s pravom pitaju zbog čega se šinteri plaćaju. Građani tvrde da se posle svakog dolaska šintera ovog preduzeća, u varoši pojavljuju novi čopori pasa. O nepromenjenoj situaciji govori i podatak da su i troškovi građanima koje su psi napali na mesečnom nivou gotovo jednaki onima koji se izdvajaju za „MB Aveniju“, pa se neminovno postavlja pitanje, šta poreski obveznici plaćaju i zbog čega se i dalje izdvajaju pare za šintere? Pomenuta šinterska služba ima monopol na uklanjanju pasa lutalica na nivou Srbije i ni u jednom mestu ljubitelji životinja apsolutno nemaju ni jednu pozitivnu reč za njih, zbog nehumanog postupanja prema životinjama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.