Međunarodni dan maternjeg jezika

Autor: Lj. P.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, ogranak biblioteke „Vuk Karadžić“ u Stublu kod Vladičinog Hana, u svom maniru, obeležio je u društvu najmlađih. Učenici četvrtog razreda osnovne takođe pod imenom „Vuka Karadžića“ , sa učiteljicom, Milenom Ilić i profesorkom, Anetom Aleksandrov posetili su biblioteku, omiljeno mesto okupljanja najmlađih u tom selu.

„U prvom delu našeg druženja, ukazali smo na značaj očuvanja, promocije i zaštite maternjeg jezika. Spremili smo za sve učesnike izreke ,poslovice i citate na današnju temu. Učenici su ispisali svoje omiljene reči srpskog jezika i od njih napravili buket , koji će ih podsećati da neguju svoj jezik i pismo kao najlepši cvet, “ objavljeno je na društvenim mrežama.

Kako su preneli zaposleni, biblioteka je dobila predivne crteže imena učenika i priču o značenju svih naših imena. Neki od učenika, poput Anje, biblioteci je posvetila jednu svoju pesmu, dok je Andrej napisao pesmu o ljubavi koja pokreće svet , čuva nas i naš jezik koji je najveće bogatstvo.

Fotografije: fb ogranka bilioteke u Stublu

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.