Nesavesni građani pale kontejnere

Autor: Lj. P.

U ulici Vladike Pajsija, preko puta stambene zgrade, juče je zapaljen kontejner. Čitalac koji nam je poslao video-snimak kaže da to nije prvi put i da taj kontejner često gori. Srećom, u pitanju je metalna, a ne plastičn posuda za otpad, ali ako , kako tvrdi čitalac, nije prvi put da gori, pitanje je vremena kada će ga uništiti.

Od Aleksandra Filipovića, šef PWW u Vladičinom Hanu smo saznali da su ga radnici jutros obavestili da je pomenuti kontejner uništen i da, ako već nije, u toku dana će biti zamenjen.

„Od početka ove godine pa do sada, znači za nepuna dva meseca, uništeno nam je osam kontejnera, od čega su četiri u Vladičinom Hanu, i u pitanju su plastični kontejneri. U toku prošle godine uspeli su da polome ili zapale 16 i da 14 ukradu. Sa četrdesetak kontejnera skinuti su točkovi,“ kaže Filipović.

Pored toga što pojednici uništavaju imovinu PWW, paljenjem izazivaju i opštu opasnost od poajve požara, za šta su zakonom zaprećene novčane kazne. Niko ne zna da li pojednici kontejnere namerno pale, ili ne. Međutim, činjenica je da da svi znaju da je skoro svakodnevna pojava istresanje pepeljara iz šporeta u kontejner, u kojima ostane žar, i da ih u većini slučajeva tako zapale kontejnere, ali to i dalje čine. Jedan kontejner košta između 50.000 i 60.000 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.