Udruženje veterana posebnih jedinica policije traži promenu naziva ulica

Autor: Lj. Pavlović

Udruženje veterana posebnij jedinica policije, PJP podnelo je inicijatuvu Opštinskom veću u Vladičinom Hanu za promenu naziva ulica na teritoriji hanske opštine. U inicijativi piše da u skladu sa inicijativom koju je pokrenulo Udruženje veterana posebnih jedinica policije, PJP na teritoriji Republike Srbije za promenu naziva ulica podnosi iniciajativu za promenu naziva sledećih ulica – da Homerova, u selu Manjak bude ulica Nebojše Savića, ulica Vojvode Mišića u Kalimnacu u ul Gorana Nikolića, a da ulica Vojvode Mišića, zbog velikog istorijskog značaja ličnosti čije ime nosi, ponese neka druga ulica u hanskoj opštini kao na primer, Slobodana Penezića Krcuna.

„Vaši sugrađani, Goran Nikolić i Nebojša Savić , kao pripadnici Posebnih jedinica policije dali su svoje živote 1998. i 1999. godine za odbranu otadžbine na Kosovu i Metohiji, u borbi protiv terorističke OVK. Za vreme angažovanja kao pripadnici posebnih jedinica policije u odbrani otadžbine na teritoriji KiM su se poneli hrabro i časno i na taj način su dostojno predstavili Republiku Srbiju , MUP Srbije i vašu opštinu, te smatramo da ovi heroji zaslužuju da u vašem gradu postoje ulice sa njihovim imenima,“ kaže se u inicijativi.

Inicijativa je podneta i za grad Vranje- umesto Oblaničinske ulice da se naziiv promeni u ul Ivice Stošića i po odluci GO Vranje da neka od ulica ponese ime Velibora Stojanivića, kao i da postojeća Omladinskih brigada bude preimenovana u ul Propadnika posebnij jeinica poicije.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.