Meštani više sela u hanskoj opštini prikupljaju potpise za asfaltiranje puta od Kacapuna do Urmanice

Od Kacapuna, sela u opštini Vladičin Han, pa do Urmanice, prvog sela na jugozapadnoj granici sa opštinom Vranje, vodi regionalni put koji se od davnih sedamdesetih godina vodi kao asfaltiran. Iako papiri tako kažu, put je samo prosečen i nasipan i nikada nije asfaltiran. U to vreme, asflat je dobio je put lokalnog karaktera, od Lepenice, od mesta Vidinska dolina pa do Beliševa.

Jovac, mesto gde se spajaju regionalni i lokalni put ka Urmanici

Meštani Kacapuna, Bačvišta, dela Jovca, Beliševa, Ravne Reke prikupljaju potpise koje će predati predstavnicima lokalne samouprave u Vladičinom Hanu kako bi uzela u razmatranje asfaltiranje ovog putnog pravca koji pripada regionalnim putevima drugog B reda.

Prilikom prekjučerašnje posete hanskoj opštini, predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću iznet je ovaj problem od strane građana, pa kako je predsednik izjavio, nakon konsultacija sa stručnjacima, videće se da li će se pristupiti uređenju regionalne destinacije koja spaja dve opštine od Kacapuna do Urmanice.

Niko od prisutnih nije znao koliko tačno iznosi deonica, ali s obzirom da je deo puta sa kojim se spaja u Jovcu i vodi ka Beliševu asflatiran, ali odatle do Urmanice ne, trasa bi trebalo da je kraća od 10 kilometara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.