Mladi humanitarci iz Beograda obezbedili pakete za ugrožene

Autor: Lj. P.

Humanitarna organizacija „Kolevka“ iz Beograda na osnovu spiskova Centra za socijalni rad u Vladičinom Hanu obezbedila je pomoć za najugroženije iz ove opštine. Ukupno 357 paketa u 48 sela namenjeno je ugroženima u najnepristupačnijim selima poput Belanovca, Beliševa, Solačke Sene, Srnećed Dola.

„Prošlog četvrka nas 35 volontera je došlo u Vladičin Han i danas nam je poslednji dan boravka. Po spiskovima Centra za socijalni rad pomažemo najugroženijim porodicama. Sa 10 volonterskih ekipa ukupno ćemo podeliti 357 paketa sa hranom i higijenom,,“ rekao nam je Aleksa Isaković, ispred „Kolevke“, gde su još i Milutin Ružić i Mateja Ranković.

Kaže da su meštani veoma gotoljubivi i da su imali prilike da se upoznaju sa uslovima života u ovom delu Srbije. Tokom boravka u Vladičinom Hanu, posetili su spomenike palim borcima, a juče su položili cveće na spomenik žrtvama NATO bomabradovanja.

Oranizacija postoji od 2019. godine sa idejom da, kao patriote, pomognu našim ljudima širom Srbije. Prema rečima ovog mladog humanitarca, ovo im je sedmi projekat po redu koji realizuju. Do sada su obišli Kuršumliju, Staru Planinu, Čačak, Pirot, Tutin, Vranje i Leskovac.

Fotogrfaije: sa fb stranice HO „Kolevka“

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Mladi humanitarci iz Beograda obezbedili pakete za ugrožene

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.