NA ŠEST LISTA SEDAM KANDIDATA ZA POSLANIKE IZ HANA

Na šest lista za poslanike za predstojeće parlamentarne izbore, 3. aprila ove godine, iz hanske opštine nalazi se sedmoro potencijalnih kandidata za novi saziv Narodne skupštine. Sudeći prema mestu na njima, reklo bi se da najveće šanse ima Zoran Stojanović, pravnik, član DSS-a, sa liste Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju. Stojanović je ispred DSS-a već bio poslanik od 2004. do2007. godine.

Zoran Stojanović

Pored njega, na istoj listi je, i ispred iste stranke, Danijela Mladenović, službenica, ali je ona na 94. mestu.

Nenad Mitrović, dr veterinarske medicine sa liste Marinika Tepić – Udruženi za pobedu Srbije je 31. kao kandidat DS-a. Bivši je predsednik opštine Vladičin Han, od 2008. do 2012. godine, ispred iste stranke.

Nenad Mitrović

Na 211. i ujedno najgore rangiranom mestu iste liste je Milan Jović, diplomirani menadžer bezbednosti i član SSP-a.

Na listi Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici stota na listi kandidata za poslanike našla se Gordana Radoičić, diplomirani inženjer šumarstva, dok je Petar Stošić, diplomirani profesor istorije i predsednik Opštinskog odbora SPS-a 126. na listi Ivica Dačić – premijer Srbije.

Danijela Popović, predsednica SO Vladičin Han ispred SNS-a, master ekonomije, nalazi se na 190. mestu liste Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve.

Danijela Popović

Sto se Pčinjskog okruga tiče, na navedenih šest listi ukupno je 46 kandidata iz šest opština. Na listama SPS-a i Marinike Tepić, je po 10 južnjaka. Za razliku od SPS-a, gde vodeću ulogu imaju Vranjanci , ova druga ima kandidate i iz drugih opština. Najmanje ih je na listi SNS-a, svega tri a od toga, dva su iz Vranja. Gledano u globalu, najmanje potencijalnih poslanika ima iz surduličke opštine, ali neki među njima se pak najbolje kontiraju. Tako je Novica Tončev zauzeo 12. mesto kod Dačića. Iz Preševa Zavetnici, SRS i SPS imaju po jednog kandidata kao i radikali, Marinika Tepić i Nada – iz Surdulice. Lista Tepićeve ima čak dva kandidata za poslanike iz Trgovišta a Zavetnici jednog. Radikali na svojoj listi za poslanike nemaju ni jednog Hančanina, ali zato imaju čak četiri Vranjanaca. I na kraju, ni jedna od ovih politička opcija nema ni jednog kandidata za poslanika iz opštine Bosilegrad.

Sve u svemu, verovatno će i nadalje žiteljima Pčinjskog okruga prema tradiciji, život i dalje da „kroje“ Vranjanci, koji će, ako ne kasnije, barem u predizbornoj kampanji da posete svoje komšije. A Srbiji, naravno, Beograđani, koji čine najveći broj narodnih poslanika u mnogim dosadašnjim pa i budućim sazivima. Vladičin Han u trenutnom sazivu Republičke skupštine, nema svog predstavnika.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.