Na Urbanistički plan za proširenje gradskog groblja niko nije dostavio primedbu


Prilikom javnog uvida u Urbanistički plan za proširenje gradskog groblja, niko od meštana naselja
Trač, u Vladičinom Hanu, nije podneo primedbu u pisanom obliku. Iako su neki meštani najavlji
da neće prihvatiti rešenje Opštinske uprave u Hanu da se groblje proširi u pravcu mosta Vrla,
iznad prvih kuća u navedenom naselju, primedbi nema, potvrdila nam je Marija Andrejević, rukovodilac sluzbe za investicije OU-e. Ono što sladi je, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, eksproprijacija zemljišta i početak radova na proširenju.

Neki od žitelja Trača išli su na javni uvid, ali nisu preduzeli ništa jer im je jasno da, kada je javni interes u pitanju, malo je vajde od toga. Takođe, kada je neki problem u pitanju, kako kažu, niko ne želi da se eksponira i zamera, čekajući da neko drugi „potegne pitanje“, iako ni sama pomisao o blizini groblja do kuća nikome nije prijatna.


Inače, Urbanistčkim planom je predviđeno proširenje istog na ukupno osam parcela, površine oko 23.000 metara kvadratnih, koje će od najbližih kuća biti udaljene oko 70 metara, odvojeno zelenim zaštitnim pojasom. U sklopu groblja predviđena je izrada i internih i prilaznog puta, sa centralnom česmom i parkingom.

Crkvena opština Vladičin Han, kako nam je rekao Dejan Veličković, starešina, aprila ove godine, kada je predstavnike lokalne samouprave obavestila da uskoro neće biti slobodnih parcela na postojećem groblju i da je neophodno proširenje, predlagala je da ona ide iznad postojećeg groblja, u pravcu Prekodolca.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.