Najbolji ajvar pripremila najmlađa ekipa

„Nove nade“ je ekipa koja je danas u Vladičinom Hanu na zabavno-takmičarskoj manifestaciji „Izađi mi na teglu“ pripremila najbolji ajvar. Mirjana Petković, Jana Đokić, Anastasija Cvetković i Sandra Stojilković su osvojile prvo mesto na manifestaciji i kao nagradu dobile šporet „smederevac“.

„Mi smo odlučile da ćemo, ukoliko pobedimo, šporet dati u humanitarne svrhe, nekoj porodici iz hanske opštine kojoj je on potreban,“ rekla nam je Mirjana, kapiten ekipe i današnja „kraljica ajvara“.

Drugo mesto pripalo je timu „Živim život“ i treće „Srculencetu“, ekipi koja je pre par godina bila pobednik u Hanu, a na finalnom takmičenju pripremila treći po redu najukusniji ajvar u Srbiji. Njima su takođe pripale nagrade, vaučeri „Maksija“ i „Neoplatne“.

Današnji događaj koji je pretila da pokvari jutarnja kiša, protekao je u najboljoj atmosferi. Takmičari su dobili štandove ispred Centra za kulturu koji su ih zaštitili od pljuska, ali su se i oblaci tokom dana razišli, a sunce izmamilo naše sugrađane da proprate nadmetanje. Zabavne igre za učesnike i publiku, , poput bacanja palačinke uvis, prekratili su vreme do proglašenja pobednika. Među učesnicima je bilo svih starosnih kategorija, žena i muškaraca. Dve ekipe penzionera, većinom debitanata na ovom takmičenju, višegodišnjih učesnika i prekaljenih kulinara na sličnim manifestacijama… Iznenađenje je najmlađa ekipa koja je pobedila, čiji je „srpski kavijar“ dobio najbolje ocene žirija. Na pitanje po čijem receptu su skuvale ajvar, zagonteno se smeškaju mlade šampionke, uz komentar – da je to tajna.

Svaka od ekipa koja se takmičila, izdvojila je po teglu ajvara u humanitarne svrhe, za organizaciju Help. Timovi su dobili sve što im je bilo potrebno za spremanje, sem pribora.

Karavan „Izađi mi na teglu“ u Srbiji se održava po deveti put. Ove godine obići će ukupno 20 gradova, do finala, 8. oktobra. Za proteklih osam godina, posetili su 190 gradova u kojima je pripremljeno 40.000 tegli ajvara. Takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, a karavan je videlo blizu 900.000 gostiju. Više od 30 domaćinstava, podstaknuto uspešnim plasmanom na ovim takmičenjima, pokrenulo je sopstvenu proizvodnju ajvara.

Ovogodišnja sezona se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija , loklanih samouprava-gradova učesnika, kao i brojnih sponzora. Da u Vladičinom Hanu protekne sve kako treba, potrduli su se i zaposleni u CK, pored ekipe ajvaraca iz Kravana „Izađi mi na teglu“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.