Nakon dolaska šintera, Hančani primećuju nove četvoronožne pridošlice

Autor: Ljiljana Pavlović

Nedavno su u Vladičinom Hanu boravili šinteri i ujedno su nam građani prijavili da su se pojavili i novi čopori pasa lutalica. Kažu, pokupili su one koje koji su bili miroljubivi, ali su se ubrzo pojavili novi, izgladneli, preplašeni, agresivni… Nedavno nam je i jedna starija sugrađanka sugerisala da ljudi ne smeju sa decom da prošetaju do sportskog centra zbog velikog crnog psa, koji se sa čoporom vrzma oko „Idee“ i po parku preko puta. Kako ona tvrdi, više osoba je napao.

Ovo nije prvi put da se nakon dolaska šintera na ulicama Vladičinog Hana primete četvoronožne pridošlice. Izgleda da u nekadašnjoj anegdoti, kada posao šinterske službe nije cvetao kao danas, možda ima i istine.

Naime, devedesetih godina tim poslom bavila su se lokalna komunalna preduzeća, pa se na jednoj od lokalnih sednica skupštine u Vladičinom Hanu raspravljalo o problemu pasa lutalica. Jedan od funkcionera u šali je odgovorio da „to nisu naši psi lutalice, već su surdulički za koje je tamošnji predsednik naredio da ih komunalna služba pohvata i pusti kod Žitorađa, graničnom selom između dve opštine. U svom maniru, našalio se i na račun lokalnog rukovodstva, rekavši da će sada oni narediti da se psi pokupe, i puste kod Zagužanja, komšijama.“ No, tadašnje „šetanje“ čopora od jedne do druge lokacije koštalo je par litara goriva i neke simbolične sume u budžetu za nadležno komunalno preduzeće.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.